Rajčatová polévka studená
15 min.
Ingredience
- 1000gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100gramůOkurka salátová
- 100gramůCeler bulvový
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůCibulka jarní
- 80gramůPaprika zelená
- 5gramůCukr krupice
- 25mililitrůOcet vinný
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 120gramůKostkový led
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
80 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Rajčata scedíme, vložíme do mixéru, přidáme salátovou okurku, očištěný celer a rozmixujeme dohladka. Polévku nalijeme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, prolisovaný česnek, na proužky nakrájenou zelenou papriku, sůl, pepř, mletou papriku, zakápneme octem, přidáme trochu cukru a důkladně promícháme.
- 2Polévku podáváme s kousky ledu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.