Rajčatová salsa k masovým špízům

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, vykrojíme stopky, oloupeme slupku, odstraníme semínka. Dužinu nasekáme nahrubo. Oloupeme a jemně nastrouháme zázvor.
  • 2
    Jemně nasekáme chilli papričky, spolu se zázvorem a salsou
  • 3
    je přidáme k rajčatům. Pomeranč oloupeme a rozebereme na dílky. Zbytek šťávy vymačkáme na rajčata. Limetku omyjeme, osušíme, kůru nastrouháme na rajčata a vymačkáme šťávu. Vmícháme česnek a dílky pomeranče. Přidáme nastrouhanou cibuli, sůl a cukr. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na velké kostky. Okořeníme solí a pepřem. Plátky šunky rozpůlíme a ovineme jimi kostky masa. Napícháme je na špízy a na grilovací pánvi opečeme v horkém oleji dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.