Rajčatové koláčky s česnekem
55 min.
Ingredience
- 250gramůListové těsto
- 120gramůCibule červená
- 3stroužkyČesnek
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 600gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 120gramůSýr Čedar
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůTuk
- 20gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
36 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, rajčata scedíme, trochu pokrájíme, česnek prolisujeme, bylinky posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a orestujeme. Přidáme rajčata, česnek, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
- 2Listové těsto rozdělíme na 6 stejných dílů, každý rozválíme na placičku, potřeme žloutky, vyskládáme na vymaštěný plech, vložíme na 3 minuty do vyhřáté trouby (aby se žloutky zapekly), poklademe rajčatovou směsí, posypeme bylinkami, strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C do zlatova.
- 3Placičky upravíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.