Rajčatové těstoviny s kapustou

30 min.
Itálie

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme podle návodu, na poslední dvě minuty přidáme rajčata, jejichž kůži jsme nařízli do kříže. Poté je vylovíme a oloupeme. Jeden hrnek vody z těstovin si necháme stranou, zbytek vylijeme.
  • 2
    Na másle smažíme utřený česnek, po minutě přidáme i kapustu nakrájenou na plátky. Za další minutu přidáme oloupaná rajčata, nakrájená na kostičky a nasekanou papričku. Smažíme ještě 5 minut.
  • 3
    Poté přidáme těstoviny, olivový olej, citronovou šťávu a nasekanou bazalku. Osolíme a opepříme. Promícháme. Aby byly těstoviny krémovější přilijeme polovinu hrnku vody z těstovin a necháme ji odpařit. (V případě potřeby přidáme více vody z těstovin.)
  • 4
    Podáváme s nakrájenou mozarellou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.