Rajčatový a okurkový rosol
20 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusOkurka salátová
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 10gramůŽelatina
- 0,5lžičkaBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme je, opepříme a přimícháme nasekanou bazalku.
- 2Omytou okurku nastrouháme, osolíme a opepříme.
- 3Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Rozehřejeme vývar s octem a želatinu v něm rozpustíme. Do 1/3 vývaru vmícháme rajčata, do zbylého okurku.
- 4Formu naplníme vrstvou rajčat a okurek. Rosol chladíme asi 3 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.