Rajčatový a okurkový rosol

20 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme je, opepříme a přimícháme nasekanou bazalku.
  • 2
    Omytou okurku nastrouháme, osolíme a opepříme.
  • 3
    Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Rozehřejeme vývar s octem a želatinu v něm rozpustíme. Do 1/3 vývaru vmícháme rajčata, do zbylého okurku.
  • 4
    Formu naplníme vrstvou rajčat a okurek. Rosol chladíme asi 3 hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.