Rajčatový dip s paprikou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
60 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, oloupeme slupku, odstraníme jadérka a dužinu nasekáme nahrubo. Jadérka protřeme přes síto. Papriku oloupeme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Povaříme 10 minut v malém množství vody, slijeme a smícháme s rajčaty. Chilli papričky nasekáme na jemno. Očistíme jarní cibulku a bílou část jemně nakrájíme.
  • 3
    Prolisujeme česnek, jemně nasekáme kapary. Smícháme tekutinu z rajčat, chilli papričky, cibuli, česnek, kapary a rajčata.
  • 4
    Ochutíme citronovou kůrou, olivovým olejem, solí, pepřem, cayenským pepřem a petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.