Rajčatový koláč s oreganem
55 min.
Ingredience
- 6kusůCibule
- 5gramůSůl
- 100gramůAnglická slanina
- 300gramůRajčata
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 60gramůOregano čerstvé
- 180gramůMáslo čerstvé
- 10gramůTuk
- 5kusůVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
950 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
66 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, soli, másla a vejce rychle vypracujeme soudržné těsto. Těsto zabalíme do fólie necháme 30 minut odpočinout v chladničce. Troubu předehřejeme na 200 °C.
- 2Na obložení dáme na máslo zesklovatět cibuli. Přimícháme na kostičky nakrájenou slaninu, opečeme a necháme vychladnout. Rajčata 30 minut spaříme ve vroucí vodě, sloupneme a nahrubo nasekáme. Smícháme s cibulovou směsí, osolíme a opepříme.
- 3Z těsta vyválíme 4 kulaté pláty a vyložíme jimi 4 vymazané koláčové formy. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut.
- 4Na koláče rozložíme cibulovou směs. Na zalití rozmícháme smetanu s vejci. Osolíme a opepříme. Oregano opláchneme, vodu setřepeme, lístky otrháme a nahrubo nasekáme. Přimícháme do vaječné smetany a koláče zalijeme. Pečeme dalších cca 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.