Rajčatový protlak s kari kořením
10 min.
Ingredience
- 50mililitrůProtlak rajčatový
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceKari koření
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžíceBazalka
- 50gramůOlivy zelené
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžíceKapary
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
716 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do pánve s rozpáleným olejem přidáme kari koření, prolisovaný česnek, cukr a ocet. Krátce zamícháme, přidáme rajčatový protlak a necháme přejít varem. Odstavíme z plotny.
- 2Vmícháme nasekanou bazalku, kapary, vypeckované, na plátky nakrájené olivy a citronovou kůru. Vše zamícháme a omáčku necháme vychladnout.
- 3Podáváme k rybám a korýšům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.