Rajčatový salát s balkánským sýrem
30 min.
Ingredience
- 20mililitrůBalsamico ocet
- 60gramůCibule
- 150gramůRajčata
- 150gramůOkurka salátová
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůSýr balkánský
- 60gramůOkurky nakládané
- 300gramůChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rajčata a salátovou okurku nakrájíme na kostičky, kyselou okurku a cibuli nadrobno. Zakápneme olivovým olejem, balsamikovým octem, osolíme a opeříme.
- 2Balkánský sýr necháme okapat a rukama rozdrobíme do salátu.
- 3Vše spolu promícháme a necháme chvíli uležet. Salát podáváme dobře vychlazený. Dobře chutná s celozrnným pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 9. 11. 2015
Rajčatový salát s balkánským sýrem
Rajčatový salát je vynikající a osvěžující. Není co dodat. Příště zkusím přidat olivy a červenou cibulku. Díky za tip 🙂