Rajčatový salát s česnekem a slaninou
20 min.

Ingredience
- 600gramůRajčata
- 3stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 0,25lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 4lžíceOlej olivový
- 1,5lžíceOcet vinný
- 1lžíceBazalka
- 100gramůSlanina vepřová
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, bazalku nasekáme nahrubo, rajčata rozkrájíme na plátky.
- 2Vejce rozpůlíme, žloutek utřeme, bílek nakrájíme na kostičky. V misce smícháme olej, cukr, pepř, česnek, cibuli, ocet, hořčici a žloutek do hladké zálivky. Slaninu na pánvi osmažíme dozlatova.
- 3Rajčata poskládáme do mísy a osolíme. Poté zalijeme zálivkou, posypeme bazalkou, bílkem, přelijeme teplou slaninou a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.