Rajčatový salát s cibulí
20 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1100gramůRajčata
- 50gramůCukr krupice
- 15gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 50mililitrůOlej stolní
- 50mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
90 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rajčata opláchneme a nakrájíme je na tenčí plátky.
- 2Z vody, oleje, octa, cukru a soli připravíme zálivku. Uchováváme ji v chladu.
- 3Při podávání naskládáme rajčata na misku nebo na talířek, přelijeme je zálivkou a na povrchu posypeme jemně nakrájenou cibulí. Nakonec pokrm opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.