Rajčatový salát s kedlubnou
30 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 200gramůCeler řapíkatý
- 1kusCibule
- 200gramůKedlubna
- 20gramůCibulka jarní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- 3mililitryCitronová šťáva
- 50mililitrůOlej olivový
- 400gramůRajčata
- 200gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
23 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku vlijeme vodu, přilijeme ocet, vložíme do ní celer a povaříme doměkka. Potom celer scedíme, oloupeme, nakrájíme na malé kostky a necháme vychladnout. Cibuli a kedlubnu oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké plátky a kedlubnu na stejné kostky jak celer. Nakrájený celer, cibuli, kedlubnu a drobně nakrájenou jarní cibulku dáme do vhodné misky. Zeleninu posypeme pepřem, solí, pokapeme citronovou šťávou, přilijeme olej a vše dobře promícháme.
- 2Omytá rajčata nakrájíme na tenké kolečka, které poklademe na jednotlivé talíře. Do středu dáme připravený salát. Každou porci přelijeme podle chutě zakysanou smetanou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.