Rajčatový salát s medem
20 min.
Ingredience
- 0,25kusCibule
- 6kusůRajčata
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceMed včelí
- 200mililitrůJogurt bílý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusSalát hlávkový
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
97 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajčata nakrájíme na plátky a rozdělíme do mističek. Zakapeme je citronovou šťávou a medem a necháme v chladu chvíli odležet.
- 2Jogurt rozšleháme s olejem, osolíme, přidáme oloupanou, nastrouhanou cibuli a nasekané bylinky.
- 3Srdíčko hlávkového salátu omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k rajčatům. Přelijeme připravenou zálivkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.