Rajčatový salát s rybím mlíčím
20 min.
Ingredience
- 200gramůMlíčí z kapra
- 1,5litryVoda pitná
- 3mililitryCitronová šťáva
- 1decilitrVíno bílé
- 400gramůRajčata
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 60mililitrůOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rybí mlíčí očistíme od žilek, vložíme do kastrůlku s vřící vodou. Ztlumíme oheň, přidáme citrónovou šťávu, víno a chvilku povaříme. Potom scedíme a necháme vychladnout.
- 2Rajčata omyjeme, osušíme, nakrájíme na osminky. Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na tenké nudličky. Všechnu zeleninu dáme do misky, přidáme drobně nakrájenou cibuli. Přilijeme olej, ocet, pepř, sůl. Nakonec vložíme mlíčí a vše dobře promícháme.
- 3Salát vložíme do ledničky, dobře vychladíme, rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.