Rajčatový salát se šalotkou

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
18 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme, oloupeme a tence nakrájíme. Šalotkové kroužky rozdělíme na výseče. Rajčata upravíme na míse ve zmenšujících se kruzích. Povrch ozdobíme šalotkovými dílky.
  • 2
    Zálivka: smícháme olej, ocet z červeného vína, sůl, cukr a pepř podle chuti.
  • 3
    Zálivku vlijeme na salát z rajčat a necháme chladit asi 2 hodiny. Posypeme pažitkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.