Rajčatový vývar s nočky

90 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
9 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá rajčata nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme.
  • 2
    Vývar uvedeme do varu s rajčaty, cibulí, estragonem, celým pepřem, bobkovým listem, solí a cukrem. Vaříme bez pokličky těsně pod bodem varu asi 1 hodinu a občas zamícháme.
  • 3
    Smícháme nastrouhaný sýr, nastrouhaný chléb, tvaroh, krupici, žloutek, sníh ušlehaný z bílků, sůl, pepř a špetku muškátu. Směs uložíme na 30 minut do chladničky.
  • 4
    Z tvarohové hmoty vypichujeme nočky a vaříme je v osolené vodě asi 7 minut. Potom polévku přecedíme, uvedeme do varu a krátce povaříme.
  • 5
    Při podáváním přidáme do polévky nočky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.