Rajská čorba

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
103 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci si připravíme z oleje a mouky světlou jíšku. Do hlubší pánve dáme pokrájená rajčata, cibuli a nasekanou zelenou petržel, přilijeme 2 dl vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
  • 2
    Vývar z rajčat přecedíme k jíšce, rajčata propasírujeme a též je přidáme k vývaru. Přilijeme asi 3/4 l vody, osolíme, opepříme a vaříme 20 minut.
  • 3
    Uvařenou čorbu odstavíme z vařiče a vmícháme 4 lžíce zakysané smetany, dosolíme nebo přidáme cukr podle chuti.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.