Rajská čorba
55 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1kilogramRajčata
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
103 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V hrnci si připravíme z oleje a mouky světlou jíšku. Do hlubší pánve dáme pokrájená rajčata, cibuli a nasekanou zelenou petržel, přilijeme 2 dl vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
- 2Vývar z rajčat přecedíme k jíšce, rajčata propasírujeme a též je přidáme k vývaru. Přilijeme asi 3/4 l vody, osolíme, opepříme a vaříme 20 minut.
- 3Uvařenou čorbu odstavíme z vařiče a vmícháme 4 lžíce zakysané smetany, dosolíme nebo přidáme cukr podle chuti.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.