Rajská francouzská omáčka
40 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 3kilogramyRajčata
- 100gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
9 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Rajčata rozpůlíme, vybereme jádřince a pokrájíme na větší kousky. Vložíme do hrnce, přidáme máslo, osolíme a opepříme. Okořeníme petrželkou a česnekem.
- 2Omáčku nepodléváme, rajčata obsahují dostatek vody. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 25 až 30 minut.
- 3Vzniklý protlak přecedíme přes jemné sítko nebo gázu.
- 4Nakonec vmícháme lžíci másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.