Rajská francouzská omáčka

40 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
9 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata rozpůlíme, vybereme jádřince a pokrájíme na větší kousky. Vložíme do hrnce, přidáme máslo, osolíme a opepříme. Okořeníme petrželkou a česnekem.
  • 2
    Omáčku nepodléváme, rajčata obsahují dostatek vody. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 25 až 30 minut.
  • 3
    Vzniklý protlak přecedíme přes jemné sítko nebo gázu.
  • 4
    Nakonec vmícháme lžíci másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.