Rajská omáčka s koňakem ke steakům

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
48 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotky oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Pažitku omyjeme a nasekáme najemno. Rajčata ponoříme do horké vody, oloupeme, odstraníme stopku a nasekáme nahrubo. V pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, steaky osolíme a opepříme a prudce je z obou stran opečeme tak, aby uvnitř zůstaly syrové. Maso vyjmeme z pánve a uchováme je v teple. Z pánve slijeme přebytečný tuk, vlijeme koňak, zapálíme jej, pánev vrátíme na sporák a vyčkáme, až plamen zhasne. Podusíme šalotku, přidáme rajčata, worcesterskou omáčku, vývar, sůl a pepř a omáčku povaříme. Na pánev vrátíme steaky a vaříme doměkka. Hotové maso přeložíme na talíře, omáčku ještě chvíli povaříme, přidáme do ní pažitku a steaky jí přelijeme.
  • 2
    Jako přílohu podáváme rýži nebo těstoviny, ochucené připraženým máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.