Rajská omáčka s koňakem ke steakům
40 min.
Ingredience
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 80gramůŠalotka
- 200gramůRajčata
- 20gramůOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50mililitrůMartell cognac
- 20gramůWorcester (worcesterská omáčka)
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 30gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
48 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Šalotky oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Pažitku omyjeme a nasekáme najemno. Rajčata ponoříme do horké vody, oloupeme, odstraníme stopku a nasekáme nahrubo. V pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, steaky osolíme a opepříme a prudce je z obou stran opečeme tak, aby uvnitř zůstaly syrové. Maso vyjmeme z pánve a uchováme je v teple. Z pánve slijeme přebytečný tuk, vlijeme koňak, zapálíme jej, pánev vrátíme na sporák a vyčkáme, až plamen zhasne. Podusíme šalotku, přidáme rajčata, worcesterskou omáčku, vývar, sůl a pepř a omáčku povaříme. Na pánev vrátíme steaky a vaříme doměkka. Hotové maso přeložíme na talíře, omáčku ještě chvíli povaříme, přidáme do ní pažitku a steaky jí přelijeme.
- 2Jako přílohu podáváme rýži nebo těstoviny, ochucené připraženým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.