Rajská omáčka s příchutí masa

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
127 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuchyňským mixérem nakrouháme cibuli, mrkev a celer na malé kousky. Přidáme stroužky česneku a rozmixujeme.
  • 2
    Zeleninovou směs vložíme spolu s nakrájeným slaninou do velké pánve. Za stálého míchání smažíme na mírném ohni 5 minut. Nalijeme víno, osolíme a opepříme a vaříme při mírném ohni dalších 5 minut. Poté přidáme rajčata. Vaříme 40 minut, občas zamícháme. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme trochou vody.
  • 3
    Omáčku přes síto propasírujeme pomocí lžíce.
  • 4
    Omáčku vrátíme do hrnce. Když je omáčka moc hustá, zředíme trochou horké vody nebo vínem. Dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.