Rajská omáčka s příchutí masa
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyCeler řapíkatý
- 50gramůSlanina vepřová
- 75mililitrůVíno bílé
- 500gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
127 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuchyňským mixérem nakrouháme cibuli, mrkev a celer na malé kousky. Přidáme stroužky česneku a rozmixujeme.
- 2Zeleninovou směs vložíme spolu s nakrájeným slaninou do velké pánve. Za stálého míchání smažíme na mírném ohni 5 minut. Nalijeme víno, osolíme a opepříme a vaříme při mírném ohni dalších 5 minut. Poté přidáme rajčata. Vaříme 40 minut, občas zamícháme. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme trochou vody.
- 3Omáčku přes síto propasírujeme pomocí lžíce.
- 4Omáčku vrátíme do hrnce. Když je omáčka moc hustá, zředíme trochou horké vody nebo vínem. Dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.