Rajská polévka s candátovými knedlíčky

35 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
5 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a podusíme na rozehřátém oleji. Přidáme citronovou trávu a rajčata, krátce osmahneme a dusíme pod pokličkou 10 minut. Trávu vyjmeme a polévku propasírujeme sítem. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 2
    Maso z candáta omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Rozmixujeme je, smícháme s bílkem a zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
  • 3
    Ze směsi vypichujeme nočky a vaříme je v osolené vodě těsně pod bodem varu asi 5 minut. Vyjmeme je, necháme okapat a rozdělíme do talířů. Zalijeme polévkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.