Rajská polévka s candátovými knedlíčky
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1000gramůRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusCitronová tráva
- 250gramůCandát obecný
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
5 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a podusíme na rozehřátém oleji. Přidáme citronovou trávu a rajčata, krátce osmahneme a dusíme pod pokličkou 10 minut. Trávu vyjmeme a polévku propasírujeme sítem. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Maso z candáta omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Rozmixujeme je, smícháme s bílkem a zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
- 3Ze směsi vypichujeme nočky a vaříme je v osolené vodě těsně pod bodem varu asi 5 minut. Vyjmeme je, necháme okapat a rozdělíme do talířů. Zalijeme polévkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.