Rajská polévka s mletou paprikou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme mouku. Stálým mícháním na mírném ohni usmažíme světlou jíšku. Do jíšky přisypeme sladkou papriku, zamícháme a ihned zalijeme vývarem. Jíšku s vývarem důkladně rozšleháme, aby nám nezůstaly hrudky. Přidáme rajčatový protlak, vložíme bobkový list. Polévku vaříme tak dlouho, aby se vyvařila chuť syrové mouky. Po dobu vaření polévku promícháme, aby se nepřipálila mouka.
  • 2
    Uvařenou polévku přelijeme přes cedník. Vrátíme zpátky do hrnce, podle vlastní chutě dochutíme cukrem a solí. Přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku. Polévku vaříme přibližně 15-20 minut.
  • 3
    V jiném hrnci přivedeme osolenou vodu k varu a podle návodu na sáčku uvaříme rýži. Měkkou rýží scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a vložíme ji do hotové polévky.
  • 4
    Teplou polévku rozdělíme na talíře. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.