Rajská polévka s mletou paprikou
35 min.
Ingredience
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyBobkový list
- 1,5litryVývar zeleninový
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 40gramůRýže loupaná
- 20gramůPetržel - nať
- 150gramůProtlak rajčatový
- 70mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme mouku. Stálým mícháním na mírném ohni usmažíme světlou jíšku. Do jíšky přisypeme sladkou papriku, zamícháme a ihned zalijeme vývarem. Jíšku s vývarem důkladně rozšleháme, aby nám nezůstaly hrudky. Přidáme rajčatový protlak, vložíme bobkový list. Polévku vaříme tak dlouho, aby se vyvařila chuť syrové mouky. Po dobu vaření polévku promícháme, aby se nepřipálila mouka.
- 2Uvařenou polévku přelijeme přes cedník. Vrátíme zpátky do hrnce, podle vlastní chutě dochutíme cukrem a solí. Přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku. Polévku vaříme přibližně 15-20 minut.
- 3V jiném hrnci přivedeme osolenou vodu k varu a podle návodu na sáčku uvaříme rýži. Měkkou rýží scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a vložíme ji do hotové polévky.
- 4Teplou polévku rozdělíme na talíře. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.