Rajská polévka s vývarem z kostí
140 min.
Ingredience
- 1kilogramKosti hovězí řídké
- 1,2litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůPórek
- 1kusCibule
- 350gramůBrambory
- 1kilogramRajčata
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
891 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
48 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Hovězí kosti na polévku dobře omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a pomalu přivedeme k varu. Do polévky dáme sůl, pepř a budeme ji zvolna vařit celkem 1,5 hodiny. Polévka by měla jen mírně probublávat. Poté ji scedíme přes jemné síto do druhého hrnce a opět přivedeme k varu.
- 2Očistíme a omyjeme pórky, cibuli, brambory a ještě omyjeme rajčata. Zeleninu pokrájíme na menší kousky a dáme je do polévky. Zeleninu vaříme minimálně 30 minut. Když je měkká, polévku znovu scedíme a všechnu zeleninu rozmixujeme a vrátíme do vývaru. Promícháme, dochutíme solí, pepřem, případně i cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.