Ratatouille - dušená zeleninová mísa

45 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek omyjeme, nakrájíme na kostičky, osolíme, necháme minimálně 20 minut vypotit. Pak je v sítu promyjeme, necháme okapat a proschnout.
  • 2
    Omyjeme rajčata, spaříme je, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Očištěnou cibuli s česnekem rozkrájíme na tenké plátky. Mladou cuketu s fenyklem omyjeme a nakrájíme na kostky přibližně 1 x 1 cm.
  • 3
    V zapékací míse rozpálíme 2 lžíce oleje se lžicí másla, cuketu s fenyklem a lilkem restujeme do zlatova přibližně 2 minuty.
  • 4
    Omytou papriku a malou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek. Papriky nakrájíme na kostičky, chilli papričku posekáme na drobno.
  • 5
    V pánvi na másle a 2 lžících oleje zpěníme cibuli s česnekem, přidáme papriku, chilli, promícháme a restujeme přibližně minutu. Pak přimícháme rajčata, majoránku, bazalku, tymián, sůl, pepř, cukr, promícháme a pod pokličkou dusíme 3 minuty. Rajčatovou směs vyklopíme na restovaný lilek s cuketou a fenylem.
  • 6
    Zakrytou mísu se zeleninou vložíme do trouby,předehřáté na 220°C, pečeme 10 - 15 minut do měkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.