Ratatouille - dušená zeleninová mísa
45 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 2lžičkySůl
- 6kusůRajčata
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůCuketa
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaBazalka
- 1lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 2lžičkyCukr třtinový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Lilek omyjeme, nakrájíme na kostičky, osolíme, necháme minimálně 20 minut vypotit. Pak je v sítu promyjeme, necháme okapat a proschnout.
- 2Omyjeme rajčata, spaříme je, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Očištěnou cibuli s česnekem rozkrájíme na tenké plátky. Mladou cuketu s fenyklem omyjeme a nakrájíme na kostky přibližně 1 x 1 cm.
- 3V zapékací míse rozpálíme 2 lžíce oleje se lžicí másla, cuketu s fenyklem a lilkem restujeme do zlatova přibližně 2 minuty.
- 4Omytou papriku a malou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek. Papriky nakrájíme na kostičky, chilli papričku posekáme na drobno.
- 5V pánvi na másle a 2 lžících oleje zpěníme cibuli s česnekem, přidáme papriku, chilli, promícháme a restujeme přibližně minutu. Pak přimícháme rajčata, majoránku, bazalku, tymián, sůl, pepř, cukr, promícháme a pod pokličkou dusíme 3 minuty. Rajčatovou směs vyklopíme na restovaný lilek s cuketou a fenylem.
- 6Zakrytou mísu se zeleninou vložíme do trouby,předehřáté na 220°C, pečeme 10 - 15 minut do měkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.