Ratatouille s mletým masem
52 min.

Ingredience
- 200gramůCuketa
- 150gramůLilek
- 400gramůRajčata
- 400gramůBrambory
- 2lžíceOlej rostlinný
- 150gramůHovězí maso mleté
- 2lžícePetržel - nať
- 100mililitrůVoda pitná
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
95 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pořádně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky brambory. Takto připravené brambory osmahneme na lžičce oleje ještě s mletým masem a 100 ml vody a podusíme 5 minut. Rajčata pod horkou vodou oloupeme a nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Cukety a lilek bez slupky také nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Vše vaříme asi 15 minut. V případě nutnosti dolijeme vodu.
- 2Přimícháme smetanu, rajský protlak, olej a najemno nasekanou petrželku.
- 3Podáváme buď takto uvařené, nebo rozmixované na kaši.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.