Ravioli plněné kuřecím masem se smetanovou omáčkou
110 min.
Ingredience
- 60gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceBazalka
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůKuřecí prsa
- 60gramůProsciutto sušené
- 1kusŠalotka
- 6lžicSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 120gramůPortobello
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
43 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
559 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme těsto z mouky, špetky soli, dvou rozšlehaných vajec a lžíce oleje. Vypracujeme hladké těsto jako na nudle, přikryjeme a necháme zhruba půl hodiny odpočinout.
- 2V osolené vodě vaříme asi deset minut kuřecí prsa a necháme vychladnout. V dalším rendlíku uvaříme špenát.
- 3Poté připravíme náplň z pokrájených kuřecích prsou, prosciutta, špenátu a šalotky. Všechny uvedené suroviny umixujeme, vmícháme jedno vejce, dvě lžíce nastrouhaného sýra, strouhaný muškátový oříšek, špetku soli a pepře. Náplň pod fólií uložíme do chladničky.
- 4Těsto rozdělíme na polovinu a na pomoučeném vále je rozválíme na tenké placky. Na jednu placku lžičkou klademe v řadách s 4 centimetrovými mezerami náplň. Mezery potřeme rozšlehaným vejcem, na placku s náplní položíme druhou a kolem náplně pevně přitlačíme, aby se těsta spojila. Poté rádýlkem těsto rozkrájíme na čtverečky a na pomoučeném vále necháme asi hodinu odpočinout.
- 5Mezitím připravíme omáčku. Do hlubšího kastrolu vlijeme smetanu a drobně posekaný česnek a vaříme asi minutu. Poté přidáme žampiony nakrájené na tenké plátky a dvě lžíce strouhaného sýra. Směs za stálého míchání vaříme asi tři minuty. Na závěr vmícháme dvě lžíce drobně nakrájené bazalky.
- 6Ravioli vaříme ve vroucí osolené vodě asi pět minut. Poté je necháme řádně okapat, vsypeme do vyhřáté mísy a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.