Ravioli plněné kuřecím masem se smetanovou omáčkou

110 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
43 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
559 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme těsto z mouky, špetky soli, dvou rozšlehaných vajec a lžíce oleje. Vypracujeme hladké těsto jako na nudle, přikryjeme a necháme zhruba půl hodiny odpočinout.
  • 2
    V osolené vodě vaříme asi deset minut kuřecí prsa a necháme vychladnout. V dalším rendlíku uvaříme špenát.
  • 3
    Poté připravíme náplň z pokrájených kuřecích prsou, prosciutta, špenátu a šalotky. Všechny uvedené suroviny umixujeme, vmícháme jedno vejce, dvě lžíce nastrouhaného sýra, strouhaný muškátový oříšek, špetku soli a pepře. Náplň pod fólií uložíme do chladničky.
  • 4
    Těsto rozdělíme na polovinu a na pomoučeném vále je rozválíme na tenké placky. Na jednu placku lžičkou klademe v řadách s 4 centimetrovými mezerami náplň. Mezery potřeme rozšlehaným vejcem, na placku s náplní položíme druhou a kolem náplně pevně přitlačíme, aby se těsta spojila. Poté rádýlkem těsto rozkrájíme na čtverečky a na pomoučeném vále necháme asi hodinu odpočinout.
  • 5
    Mezitím připravíme omáčku. Do hlubšího kastrolu vlijeme smetanu a drobně posekaný česnek a vaříme asi minutu. Poté přidáme žampiony nakrájené na tenké plátky a dvě lžíce strouhaného sýra. Směs za stálého míchání vaříme asi tři minuty. Na závěr vmícháme dvě lžíce drobně nakrájené bazalky.
  • 6
    Ravioli vaříme ve vroucí osolené vodě asi pět minut. Poté je necháme řádně okapat, vsypeme do vyhřáté mísy a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.