Ravioli plněné mletým masem a špenátem
45 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůHovězí maso mleté
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžíceStrouhanka
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
26 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mouku, 2 vejce, špetku soli a 2 lžíce vody promícháme a vypracujeme těsto.
- 2Jednu oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na 30 g másla. Smícháme ji s nasekanou petrželkou, mletým masem, nasekaným, krátce podušeným špenátem, 2 vejci, strouhankou a muškátem. Směs osolíme a opepříme.
- 3Těsto rozválíme na plát a na polovinu poklademe po lžících připravenou směs. Prostor mezi porcemi potřeme vodou. Přikryjeme druhou polovinou těsta, přimáčkneme a nakrájíme na čtverce.
- 4Ravioli vložíme do osolené vroucí vody a necháme zvolna táhnout asi 8 minut.
- 5Zbylé oloupané cibule nakrájíme na kolečka a osmahneme na 50 g másla. Ozdobíme jimi ravioli před podáváním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.