Ravioli plněné řepou s mákem
75 min.
Ingredience
- Na náplň
- 500gramůČervená řepa
- 3lžíceSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- Na omáčku
- 3lžíceSýr Parmezán
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžíceMák mletý
- Na těsto
- 5gramůSůl
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
817 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
31 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Řepu uvaříme. Oloupeme ji, nakrájíme na kostičky a propasírujeme.
- 2Přidáme sůl, pepř, sýr, 1 vejce, důkladně promícháme. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut.
- 3Z těsta vyválíme pláty a vykrojíme kolečka. Do jejich středu dáme náplň, přeložíme na polovinu a konce přimáčkneme k sobě.
- 4Ravioli vaříme v osolené vodě asi 2 minuty. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme těstoviny. Krátce je povaříme a přidáme strouhanku. Ravioli s červenou řepou podáváme posypané mákem a parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.