Ravioli s artyčoky
60 min.
Ingredience
- Na náplň
- 4kusyArtyčoky
- 200gramůRicotta
- 2lžíceSýr Parmezán
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 3gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- Na omáčku
- Na těsto
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMouka pšeničná celozrnná
- 3kusyVejce slepičí
- 3gramySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
993 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
28 g
Sacharidy
166 g
Vláknina
60 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Srdíčka artyčoků nasekáme na kousky a podusíme je na oleji s česnekem. Podlijeme je troškou vody, povaříme a na závěr umeleme.
- 2Artyčoky smícháme s ricottou, přidáme nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme.
- 3Z připravených surovin připravíme těsto a přikryté ho necháme 30 minut odpočinout.
- 4Těsto vyválíme a vykrájíme z něj kolečka o průměru 6-8 cm a dáme na ně náplň. Utvoříme tortellini.
- 5Na másle osmažíme kolečka cibule, osolíme a podlijeme 1/2 skleničky
- 6vody a několik minut vaříme. Cibuli rozmixujeme se sýrem a olejem, aby vznikl krém.
- 7Tortellini uvaříme v mírně slané vodě a ochutíme je cibulovou
- 8omáčkou. Posypeme pepřem a lístky majoránky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.