Ravioli s krabím masem a citrónovou šťávou
85 min.

Ingredience
- Nádivka
- 175gramůMascarpone
- 175gramůKrabí maso mražené
- 2lžícePetržel - nať
- 2špetkyCitronová kůra
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- Těsto pro výrobu vaječných těstovin
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyChilli paprička
- 90gramůMáslo čerstvé
- 20centilitrůŠťáva citrónová
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
43 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
223 mg
Cukr
527 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme nádivku. Mascarpone vložíme do misky a smícháme s krabím masem, pokrájenou petrželí, nastrouhanou citrónovou kůrou a mletou chilli papričkou. Dochutíme solí a pepřem. Vše smícháme.
- 2Vyválíme 50 cm dlouhý plát těsta.
- 3Pomocí hranaté formičky se zvlněným okrajem vyřízneme z každého kusu těsta 8 čtverečků. Do středu poloviny všech čtverečků vložíme nádivku. Okraje těsta kolem nádivky potřeme trochou vody, zakryjeme prázdným čtverečkem těsta a okraje k sobě přimáčkneme.
- 4Ravioli umístíme na pomoučenou utěrku, lehce posypeme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme.
- 5Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vaříme 5 minut. Mezitím necháme zpěnit máslo, přilijeme citrónovou šťávu a zvolna ohřejeme.
- 6Hotové ravioli slijeme, pokapeme horkým citrónovým máslem a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.