Ravioli s kuřecím masem
90 min.
Ingredience
- Náplň
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100gramůKuřecí prsa
- 50gramůAnglická slanina
- 50gramůSýr Parmezán
- 3gramyMuškátový oříšek
- 1kusVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- Rajčatová omáčka
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 40gramůOregano čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůMozzarella
- 1000gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- Těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceVoda pitná
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
47 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, soli, vajec, oleje a vody vypracujeme pevné těsto. Podle potřeby může přidat trochu vody.
- 2Těsto zabalíme fólií, necháme 30 minut odpočívat.
- 3Náplň: Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky a opečeme na másle dozlatova. Potom ho rozmixujeme spolu s anglickou slaninou, smícháme s parmazánem, muškátovým oříškem, vejcem, solí a pepřem a odložíme.
- 4Těsto rozválíme na tenkou placku, pomoučenou formičkou z něho vykrájíme čtverečky o straně 5 cm. Na každý čtvereček dáme lžičku náplně, okraje mírně potřeme vodou, čtvereček přeložíme a okraje pevně přitiskneme.
- 5Omáčka: Rajčata s oreganem vložíme do mírně rozehřátého oleje a dusíme asi 10 minut, pak vmícháme parmezán, opepříme, osolíme a odložíme.
- 6Ravioli uvaříme v osolené vodě al dente. Uvařené těstoviny udržujeme v teple. Omáčku přihřejeme, vložíme do ní ravioli, opatrně promícháme. Jednotlivé porce ozdobíme plátky sýra. Před podáváním necháme pokrm na talíři chvíli stát, aby se sýr mírně roztavil.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.