Ravioli s kuřecím masem

90 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
47 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, soli, vajec, oleje a vody vypracujeme pevné těsto. Podle potřeby může přidat trochu vody.
  • 2
    Těsto zabalíme fólií, necháme 30 minut odpočívat.
  • 3
    Náplň: Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky a opečeme na másle dozlatova. Potom ho rozmixujeme spolu s anglickou slaninou, smícháme s parmazánem, muškátovým oříškem, vejcem, solí a pepřem a odložíme.
  • 4
    Těsto rozválíme na tenkou placku, pomoučenou formičkou z něho vykrájíme čtverečky o straně 5 cm. Na každý čtvereček dáme lžičku náplně, okraje mírně potřeme vodou, čtvereček přeložíme a okraje pevně přitiskneme.
  • 5
    Omáčka: Rajčata s oreganem vložíme do mírně rozehřátého oleje a dusíme asi 10 minut, pak vmícháme parmezán, opepříme, osolíme a odložíme.
  • 6
    Ravioli uvaříme v osolené vodě al dente. Uvařené těstoviny udržujeme v teple. Omáčku přihřejeme, vložíme do ní ravioli, opatrně promícháme. Jednotlivé porce ozdobíme plátky sýra. Před podáváním necháme pokrm na talíři chvíli stát, aby se sýr mírně roztavil.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.