Ravioli s langustou a hříbky
60 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 6lžičekSůl
- 1lžičkaOlej olivový
- 2,5litryVoda pitná
- 12kusůRajčata
- 2lžíceMeduňka
- 2kusyŠalotka
- 500gramůHříbky čerstvé
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 60mililitrůVíno bílé
- 700gramůLangusta
- 1lžíceSůl mořská
- 2lžíceOřechový olej
- 1lžičkaOcet vinný
- 1lžíceCitronová šťáva
- 10,5lžičekPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř citronový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
28 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1250g hladké mouky dáme do větší mísy. Přidáme vejce, 0.5 lžičky soli, 1-1.5 dl vody a 1 lžičku olivového oleje. Směs dobře promícháme, dáme na pomoučený vál a dobře vypracujeme. Pokud je potřeba, buďto přisypeme mouku, nebo přidáme po lžíci vody. Těsto musí byt hladké, pružné a nesmí se lepit. Zakryjeme a necháme odpočinout 30 minut.
- 2Sherry rajčata omyjeme a pokrájíme na poloviny. Lístky meduňky omyjeme a necháme okapat. Šalotky očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Hříbky očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme máslo a hříbky zprudka restujeme po 1-2 minutách z každé strany. Přimícháme šalotku a společně restujeme 1 minutu. Pak houby osolíme (1 lžička) a posypeme bílým pepřem s drceným kmínem, 30 ml bílého vína a vše dáme do mísy. Mísu zakryjeme, vše uchováme teplé.
- 3V hrnci uvaříme 3 litry vody s 1 lžicí mořské soli. Ocasy langust omyjeme studenou vodou, poté je ponoříme do vařící vody. Vaříme je 5 minut. Z uvařené langusty vyjmeme maso a odstraníme střívko. Maso nakrájíme na plátky, dáme do mísy, dochutíme ořechovým olejem, octem, citrónem, solí a pepřem a promícháme s bílým vínem (30 ml).
- 4Těsto na ravioli rozdělíme na 4 díly. Vždy vezmeme jeden díl, na pomoučeném vále těsto vyválíme na tenkou placku a vykrojíme z něj rádýlkem 6 koleček o průměru přibližně 6 cm. Na ně položíme lžicí připravenou náplň - kousek rajčete, kousek langusty a lístek meduňky. Okraje potřeme vodou a kolečko přehnutím k sobě slepíme. Takto připravíme všechny ravioli (24 kusů).
- 5V hrnci přivedeme k varu 2.5 litru vody s 2 lžičkami soli. Ravioli opatrně naházíme do vody, promícháme, snížíme teplotu a vaříme 1-1.5 minuty, musí vyplavat napovrch. Pak je vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme do mísy k hříbkům. Přimícháme omytou, drobně pokrájenou petrželku, citronový pepř a vyšlehanou smetanu.
- 6Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.