Ravioli s mušlemi

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1029 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
71 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku se špetkou soli, vejci, olejem, vodou promícháme a zpracujeme tuhé těsto a utvoříme z něj kouli. Těsto dobře zpracujeme, přikryjeme fólií, necháme 30 minut odpočinout.
  • 2
    Připravíme náplň ze změklého másla, drceného česneku, petrželky, nasekaných krevet a jemně nakrájených hřebenatek.
  • 3
    Z těsta vyválíme velmi tenký pruh široký přibližně 10 cm. Polovinu pruhu těsta ve vzdálenosti 5 cm od sebe poklademe hromádkami náplně. Žloutek rozšleháme se 3 lžícemi vody a potřeme jím okraje těsta a těsto mezi hromádkami náplně. Potom těsto přehneme tak, aby náplň byla zakrytá. Okraje a těsto mezi hromádkami pevně přitiskneme.
  • 4
    Rádélkem rozkrájíme pruhy těsta mezi hromádkami náplně na jednotlivé ravioli. Postupně je vaříme ve slané vodě asi 6 minut. Necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
  • 5
    Připravíme omáčku: Mouku na másle osmažíme na světlou jíšku a odstavíme ji. Postupně vmícháme směs mléka, smetany a vína. Za stálého míchání zvolna zahříváme, až omáčka začne houstnout. Přivedeme ji k varu a opatrně vaříme asi 5 minut. Potom přidáme parmazán a petrželku, osolíme a promícháme. Omáčku nalijeme na ravioli a protřeseme. Ravioli ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.