Ravioli s mušlemi
90 min.
Ingredience
- Náplň
- 75gramůMáslo čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 20gramůPetržel - nať
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 100gramůHřebenatka
- Omáčka
- 75gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 375mililitrůMléko polotučné
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 125mililitrůVíno bílé
- 50gramůSýr Parmezán
- 20lžicPetržel - nať
- 5gramůSůl
- Těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 4lžíceVoda pitná
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1029 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
71 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mouku se špetkou soli, vejci, olejem, vodou promícháme a zpracujeme tuhé těsto a utvoříme z něj kouli. Těsto dobře zpracujeme, přikryjeme fólií, necháme 30 minut odpočinout.
- 2Připravíme náplň ze změklého másla, drceného česneku, petrželky, nasekaných krevet a jemně nakrájených hřebenatek.
- 3Z těsta vyválíme velmi tenký pruh široký přibližně 10 cm. Polovinu pruhu těsta ve vzdálenosti 5 cm od sebe poklademe hromádkami náplně. Žloutek rozšleháme se 3 lžícemi vody a potřeme jím okraje těsta a těsto mezi hromádkami náplně. Potom těsto přehneme tak, aby náplň byla zakrytá. Okraje a těsto mezi hromádkami pevně přitiskneme.
- 4Rádélkem rozkrájíme pruhy těsta mezi hromádkami náplně na jednotlivé ravioli. Postupně je vaříme ve slané vodě asi 6 minut. Necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
- 5Připravíme omáčku: Mouku na másle osmažíme na světlou jíšku a odstavíme ji. Postupně vmícháme směs mléka, smetany a vína. Za stálého míchání zvolna zahříváme, až omáčka začne houstnout. Přivedeme ji k varu a opatrně vaříme asi 5 minut. Potom přidáme parmazán a petrželku, osolíme a promícháme. Omáčku nalijeme na ravioli a protřeseme. Ravioli ozdobíme snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.