Ravioli s mušlí a s kerblíkovou pěnou
60 min.
Ingredience
- 150gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůOlej olivový
- 8kusůMušle svatojakubské
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 10mililitrůVoda pitná
- 50gramůKerblík
- 50gramůŠalotka
- 100mililitrůVíno bílé
- 100gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 50gramůVývar rybí
- 40gramůKaviár
- 20gramůOlej olivový extra panenský
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
29 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
450 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, olej, trošku vody a vypracujeme hladké těsto. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mušle, osolíme, opepříme a osmažíme. Každou mušli zabalíme do těsta a vytvoříme plněnou raviolku. Ravioli vrátíme do pánve s máslem a osmahneme ze všech stran.
- 2Šalotku nakrájíme nadrobno, kerblík posekáme. V rendlíku na panenském oleji zpěníme šalotku, podlijeme vínem, vývarem, povaříme pár minut, přisypeme kerblík, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, provaříme, odstavíme z ohně, rozmixujeme, přidáme 10 gramů másla a vyšleháme.
- 3Na talíře nalijeme kerblíkovou pěnu, doprostřed položíme ravioli s mušlí a zdobíme červeným kaviárem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.