Ravioli s parmezánem a tatarákem
55 min.
Ingredience
- Na náplň
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůŠalvěj sušená
- Na tatarák
- 200gramůHovězí svíčková
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůTymián čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- Na těsto
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná - Semolina
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
349 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si prkénko, na které nasypeme obě mouky. Uprostřed vytvoříme důlek, do něhož rozklepneme vejce. Nasypeme špetku soli a mícháme rukama. Pečlivě vypracováváme těsto přibližně 15 minut. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme do ledničky, kde mělo alespoň 2 hodiny odpočívat.
- 2Do menšího hrnce vlijeme smetanu a vaříme, dokud ji nesvaříme na polovinu. V okamžiku, kdy sejmeme kastrol z ohně, nasypeme parmezán a promícháme. Posypeme čerstvě umletým pepřem. Pak vložíme do chladničky, kde necháme náplň úplně ztuhnout.
- 3Z odpočinutého těsta vyválíme tenký plát. Z něho kulatým tvořítkem vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko vkládáme lžičku připravené ztuhlé náplně. Kraje koleček z těsta přeložíme a stiskneme tak silně, aby náplň nevytékala. U vytvořených půlměsíčků ještě přehneme rohy k sobě a také přitiskneme. Vaříme v osolené vodě, úplně stačí velmi krátce, dokud ravioli nevyplavou na povrch. V pánvi rozpustíme máslo, přihodíme lístky šalvěje a zahříváme, Šalvěj mírně orestujeme a pak na ni přidáme uvařené ravioli. Zlehka promícháme, aby se těstoviny mírně obalily v tuku.
- 4Najemno nakrájíme syrové hovězí maso. Přidáme žloutek, tymián a přisypeme sůl a pepř. Mírně promícháme.
- 5Na talíř naložíme tatarák a kolem něj těstoviny, které ještě zvrchu zalijeme šalvějovým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.