Ravioli s rukolou
60 min.
Ingredience
- 50gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůRukola
- 1kusCibule
- 250gramůSýr Ricotta
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůMuškátový oříšek
- 2lžíceMouka polohrubá
- 50gramůSýr Parmezán
- 4litryVoda pitná
- 1,5lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
26 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vypracujeme hladké těsto z hladké mouky, vejce, 0,5 polévkové lžíce oleje a lžičky soli. Těsto nesmí lepit, můžeme přidat mouku nebo vodu, vytvoříme z něj kouli, zakryjeme a necháme odpočívat.
- 2Nastrouháme sýr Pecorino. Škrabkou na brambory vytvoříme ozdobné hoblinky z Parmezánu. Nakrájíme umyté lístky rukoly (200 g). Oloupeme a nasekáme cibuli, vhodíme na rozpálenou pánev se zbytkem oleje a necháme zesklovatět. Přidáme rukolu a dusíme asi pět minut, necháme vypařit většinu tekutiny. Po vychladnutí vmícháme Ricottu a Pecorino, vše okořeníme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
- 3Těsto vyválíme na nudlovém strojku nebo pomoučené pracovní ploše. Na polovinu těsta poklademe 1 - 2 lžičky směsi (přibližně na 3 cm od sebe). Zbývajícím těstem překryjeme, kolem náplní přitiskneme a radýlkem vykrojíme jednotlivé taštičky, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty.
- 4V hrnečku zatím rozpustíme máslo. Naběračkou s otvory vyndáme taštičky na talíř, necháme okapat a hned dáme na předehřáté talíře. Pokapeme máslem, ozdobíme zbylou rukolou a hoblinkami Parmezánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.