Ravioli se špenátem a ricottou
120 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 25hrstíSýr Parmezán
- Nádivka
- Omáčka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 25gramůSýr Parmezán
- Těsto pro výrobu vaječných těstovin
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1610 kcal
Bílkoviny
113 g
Tuky
99 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
998 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme nádivku. V pánvi necháme zpěnit máslo, vmícháme očištěné listy špenátu nakrájené na kousky. Dochutíme solí a pepřem. Za stálého míchání vaříme 7 minut, dokud nezměkne. Přivedeme k bodu varu a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se voda vyvaří a špenát je poměrně suchý.
- 2Špenát smícháme v míse s ricottou, nastrouhaným parmezánem a muškátovým oříškem. Dochutíme solí a pepřem. Poté vložíme vejce a dobře promícháme.
- 3Vyválíme 50 cm dlouhý plát těsta. Vytvoříme podél jednoho okraje těsta v pravidelných rozestupech 12 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku.
- 4Těsto obalíme kolem nádivky tak, abychom vytlačili veškerý vzduch. Mírně poprášíme hladkou moukou.
- 5Pomocí zvlněného krájecího kolečka vyřízneme malé čtverečky naplněné nádivkou.
- 6Ravioli rozložíme v jedné vrstvě na pomoučenou utěrku a zatímco postup opakujeme se zbývajícím těstem, necháme již hotové ravioli oschnout.
- 7Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vaříme 5 minut.
- 8Mezitím připravíme omáčku. Rozehřejeme máslo, vlijeme smetanu a přisypeme nastrouhaný parmezán. Za stálého míchání zahříváme, dokud se sýr nerozpustí. Dochutíme solí a pepřem.
- 9Uvařené ravioli slijeme, smícháme s omáčkou a ihned servírujeme posypané nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.