Ražniči s Tofu sýrem, cuketou a šunkou
45 min.
Ingredience
- 1kusCuketa
- 2kusyČesnek
- 200gramůŠunka krůtí
- 80gramůSlanina vepřová
- 200gramůSýr sójový - Tofu
- Marináda
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceOlej chilli
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžičkyOregano sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
922 mg
Postup přípravy
- 1Tofu sýr nakrájíme na kostky velké 2 x 2 cm. Mladé cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme plátky do 1 cm. Krůtí šunku a slaninu pokrájíme na proužky. Očištěný česnek pokrájíme na plátky. Na grilovací jehly budeme střídavě napichovat pokrájené ingredience.
- 2Připravíme pikantní olej na potírání: v misce smícháme olivový a chilli olej, sójovou omáčku a oregano. Vše důkladně promícháme. Postupně na grilovací jehly budeme napichovat plátek cukety + sýr + šunku + česnek + slaninu a takto budeme opakovat do vyčerpání surovin.
- 3Špízy grilujeme v předehřátém grilu dozlatova asi 15 minut, během grilování je otáčíme a potíráme připravenou marinádou. Ražniči dáme na talíře a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.