Ražniči z telecího brzlíku
90 min.
Ingredience
- 200gramůChléb konzumní
- 10gramůPetržel kudrnka
- 800gramůTelecí brzlík
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 12mililitrůOlej stolní
- 300gramůAnglická slanina
- 225gramůMáslo čerstvé
- 200gramůRýže loupaná
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1329 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
90 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
300 mg
Postup přípravy
- 1Maso zalijeme slabším vývarem a pomalu uvedeme k varu, necháme vařit po dobu pěti minut.
- 2Poté odstraníme cévy a blány. Zabalíme do čistého plátna a zatížené 2kg závažím necháme 60 minut odležet.
- 3Takto připravené maso pokrájíme na kousky o velikosti 1x1x2 cm.
- 4Zakapeme olejem, posypeme sekanou petrželí, dobře promícháme.
- 5Slaninu pokrájíme na kousky 2x2 cm velké.
- 6Chleba zbavíme kůrek a rozdrobíme.
- 7Kousky masa střídavě napichujeme na jehly, prokládáme slaninou. Ražniči potřeme rozpuštěným máslem (30 g) a obalíme v nadrobeném chlebu.
- 8Dáme grilovat na 18 minut, během grilování otáčíme, osolíme a opepříme.
- 9Vařenou rýži smícháme s trochou másla, citrónovou šťávou a nasekanou petrželí. Podáváme jako přílohu k ražniči.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.