Ražniči z telecího brzlíku

90 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1329 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
90 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
300 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso zalijeme slabším vývarem a pomalu uvedeme k varu, necháme vařit po dobu pěti minut.
  • 2
    Poté odstraníme cévy a blány. Zabalíme do čistého plátna a zatížené 2kg závažím necháme 60 minut odležet.
  • 3
    Takto připravené maso pokrájíme na kousky o velikosti 1x1x2 cm.
  • 4
    Zakapeme olejem, posypeme sekanou petrželí, dobře promícháme.
  • 5
    Slaninu pokrájíme na kousky 2x2 cm velké.
  • 6
    Chleba zbavíme kůrek a rozdrobíme.
  • 7
    Kousky masa střídavě napichujeme na jehly, prokládáme slaninou. Ražniči potřeme rozpuštěným máslem (30 g) a obalíme v nadrobeném chlebu.
  • 8
    Dáme grilovat na 18 minut, během grilování otáčíme, osolíme a opepříme.
  • 9
    Vařenou rýži smícháme s trochou másla, citrónovou šťávou a nasekanou petrželí. Podáváme jako přílohu k ražniči.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.