Razsolnik
155 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso přední
- 400gramůVepřová plec
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 2kusyPórek
- 2kusyCibule
- 2kusyOkurky nakládané
- 1lžičkaCukr krupice
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 150gramůKrupky trhané
- 80gramůPetržel - nať
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka. Celer, mrkev, petržel a cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krupky vypereme ve studené vodě a dáme na cedník okapat.
- 2Vodu v hrnci přivedeme k varu, vložíme do ní maso, osolíme, přidáme připravenou zeleninu a krupky.
- 3Když je maso měkké, vyjmeme je, nakrájíme na kostky a vrátíme zpět do polévky. Přidáme oloupané nakrájené okurky, cukr a ocet a ještě krátce povaříme.
- 4Před podáváním do polévky vložíme ještě nadrobno nasekanou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.