Rebarborový koláč s mandlovou drobenkou

73 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme mandlovou drobenku: mandle zalijeme horkou vodou, spaříme, oloupeme, pomeleme v mlýnku na ořechy, dáme do misky, přidáme změklé máslo, nakrájené na kousky, mouku, cukr, vanilkový cukr. Rukou vypracujeme hustou drolivou hmotu.
  • 2
    Oloupanou rebarboru nakrájíme na 3 - 4 cm kousky, které vložíme do vroucí a oslazené vody, přidáme vanilku. Povaříme 5 - 8 minut do měkka, necháme vychladnout.
  • 3
    Marcipán vložíme do misky, přidáme jedno vejce, rozšleháme na hladkou hmotu. Následovně přisypeme cukr, tekutý med a měkké máslo, které nakrájíme na kousky. Chvilku šleháme, za stálého míchání přidáváme vejce, vanilkový cukr, jemně nastrouhanou citrónovou kůru a pomerančovou šťávu. Přestaneme šlehat, vařečkou vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem.
  • 4
    Připravené těsto vložíme do pečicí koláčové formy, kterou vymažeme máslem. Povrch posypeme mandlovou drobenkou, umístíme do předehřáté trouby, při 180 stupňové teplotě pečeme 40 - 45 minut.
  • 5
    Upečený koláč necháme ve formě vychladnout, nakrájíme na úhledné porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.