Rebarborový koláč s mandlovou drobenkou
73 min.
Ingredience
- Na drobenku
- 100gramůMandle
- 2decilitryVoda pitná
- 200gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- Na náplň
- 600gramůReveň (Rebarbora)
- 2decilitryVoda pitná
- 100gramůCukr krupice
- 1kusVanilkový lusk
- Na těsto
- 70gramůMarcipánová hmota surová
- 7kusůVejce slepičí
- 3lžíceMed včelí
- 100gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 1lžičkaCitronová kůra
- 3mililitryPomerančová šťáva
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme mandlovou drobenku: mandle zalijeme horkou vodou, spaříme, oloupeme, pomeleme v mlýnku na ořechy, dáme do misky, přidáme změklé máslo, nakrájené na kousky, mouku, cukr, vanilkový cukr. Rukou vypracujeme hustou drolivou hmotu.
- 2Oloupanou rebarboru nakrájíme na 3 - 4 cm kousky, které vložíme do vroucí a oslazené vody, přidáme vanilku. Povaříme 5 - 8 minut do měkka, necháme vychladnout.
- 3Marcipán vložíme do misky, přidáme jedno vejce, rozšleháme na hladkou hmotu. Následovně přisypeme cukr, tekutý med a měkké máslo, které nakrájíme na kousky. Chvilku šleháme, za stálého míchání přidáváme vejce, vanilkový cukr, jemně nastrouhanou citrónovou kůru a pomerančovou šťávu. Přestaneme šlehat, vařečkou vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem.
- 4Připravené těsto vložíme do pečicí koláčové formy, kterou vymažeme máslem. Povrch posypeme mandlovou drobenkou, umístíme do předehřáté trouby, při 180 stupňové teplotě pečeme 40 - 45 minut.
- 5Upečený koláč necháme ve formě vychladnout, nakrájíme na úhledné porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.