Řecká jehněčí játra
60 min.
Ingredience
- 800gramůJátra jehněčí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 3decilitryVíno bílé
- 2kusyBobkový list
- 300gramůRajčata
- 20gramůMouka polohrubá
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 1decilitrMléko polotučné
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí játra nakrájíme na menší kousky a namočíme do mléka. Na pánvi osmažíme na másle cibuli nakrájenou na kolečka a prolisovaný česnek. Játra necháme okapat, přihodíme na pánev a zprudka orestujeme. Přilijeme víno, rozmixovaná rajčata, přidáme bobkový list a vaříme na mírném ohni 30 minut. Omáčka by měla zhoustnout, v případě potřeby můžeme vmíchat trochu mouky. Osolíme, opepříme, podáváme např. s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.