Řecká polévka
70 min.
Ingredience
- 200gramůCeler řapíkatý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 200gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 125mililitrůMléko plnotučné
- 1litrVývar jehněčí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory umyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Řapíkatý celer očistíme, pokrájíme na nudličky a spolu s cibulí dáme zpěnit na rozehřáté máslo. Přisypeme hladkou mouku a necháme zasmahnout, přidáme brambory, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem, přivedeme k varu, stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 40 minut.
- 2Pak polévku prolisujeme přes jemné síto, dobře rozšleháme metlou, zjemníme horkým mlékem a podáváme. Již nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.