Řecká polévka špenátová s masem
30 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové maso pečené
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2litryVoda pitná
- 400gramůŠpenát mražený
- 3stroužkyČesnek
- 200gramůSmetana
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
48 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
233 mg
Cukr
98 mg
Postup přípravy
- 1Pečené vepřové maso rozkrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme mouku, mletou papriku a za stálého míchání připravíme jíšku. Zalijeme ji studenou vodou, dobře metlou prošleháme a povaříme 10 minut. Do základu vložíme mražený špenát, oloupaný a drobně nasekaný česnek, sůl, opět povaříme 10 minut. Přidáme připravené maso, podle chuti pepř, promícháme, přivedeme k varu. Nakonec polévku zjemníme smetanou a rozkvedlanými žloutky, ještě jednou promícháme a stáhneme ze sporáku.
- 2Polévku necháme 5 minut pod poklicí odpočinout. Podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.