Řecká polévka špenátová s masem

30 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
48 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
233 mg
Cukr
98 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pečené vepřové maso rozkrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme mouku, mletou papriku a za stálého míchání připravíme jíšku. Zalijeme ji studenou vodou, dobře metlou prošleháme a povaříme 10 minut. Do základu vložíme mražený špenát, oloupaný a drobně nasekaný česnek, sůl, opět povaříme 10 minut. Přidáme připravené maso, podle chuti pepř, promícháme, přivedeme k varu. Nakonec polévku zjemníme smetanou a rozkvedlanými žloutky, ještě jednou promícháme a stáhneme ze sporáku.
  • 2
    Polévku necháme 5 minut pod poklicí odpočinout. Podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.