Řecká slepičí polévka
85 min.
Ingredience
- 1,5kilogramySlepice
- 3litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 2špetkySůl
- 1hrstRýže
- 3mililitryCitrónová šťáva
- 20gramůPetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
18 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
437 mg
Cukr
856 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou slepici vložíme do tlakového hrnce, přidáme oloupanou, celou cibuli a špetku soli. Zalijeme 1,5 l vody, uzavřeme poklici a povaříme 60 minut slepici doměkka. Měkké maso vybereme z tlakového hrnce, vývar přecedíme do hrnce, přilijeme zbylou vodu a přivedeme k varu.
- 2Do vroucího vývaru vsypeme rýži, kterou povaříme 15 minut doměkka. Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přisypeme špetku soli, pepř, citrónovou šťávu a ušleháme do řídké pěny. Vlijeme do polévky, zamícháme a ihned odstavíme z ohně.
- 3Měkké maso oddělené od kostí nakrájíme na malé kousky, které podle porci rozdělíme do jednotlivých hlubokých talířů. Porce zalijeme vroucí polévkou a posypeme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.