Řecká slepičí polévka

85 min.
Řecko
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
18 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
437 mg
Cukr
856 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou slepici vložíme do tlakového hrnce, přidáme oloupanou, celou cibuli a špetku soli. Zalijeme 1,5 l vody, uzavřeme poklici a povaříme 60 minut slepici doměkka. Měkké maso vybereme z tlakového hrnce, vývar přecedíme do hrnce, přilijeme zbylou vodu a přivedeme k varu.
  • 2
    Do vroucího vývaru vsypeme rýži, kterou povaříme 15 minut doměkka. Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přisypeme špetku soli, pepř, citrónovou šťávu a ušleháme do řídké pěny. Vlijeme do polévky, zamícháme a ihned odstavíme z ohně.
  • 3
    Měkké maso oddělené od kostí nakrájíme na malé kousky, které podle porci rozdělíme do jednotlivých hlubokých talířů. Porce zalijeme vroucí polévkou a posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.