Řecké fazole
105 min.
Ingredience
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
707 mg
Postup přípravy
- 1Fazole zalijeme vodu a necháme je bobtnat nejméně 8 hodin.
- 2Fazole scedíme, propláchneme je pod studenou vodou a opět procedíme. Vložíme je do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme prudce 10 minut. Znovu procedíme.
- 3Rozehřejeme máslo, vložíme nakrájenou mrkev, nasekanou cibuli a podusíme, průběžně promícháváme 3-4 minuty (nebo do změknutí).
- 4Přidáme fazole, petržel, tymián, bobkový list a dost vody, aby fazole byly zalité. Přivedeme k varu, přikryjeme a vaříme mírně
- 51 hodinu nebo až jsou fazole měkké, ale ne rozvařené.
- 6Fazolovou směs scedíme a tekutinu uchováme. Jednu třetinu směsi rozmixujeme.
- 7Vmícháme kaši zpět do směsi a přidáme trochu tekutiny z fazolí, aby měla hustotu omáčky. Osolíme a opepříme. Mírně ohřejeme, posypeme petrželkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.