Řecké fazole

105 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
707 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole zalijeme vodu a necháme je bobtnat nejméně 8 hodin.
  • 2
    Fazole scedíme, propláchneme je pod studenou vodou a opět procedíme. Vložíme je do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme prudce 10 minut. Znovu procedíme.
  • 3
    Rozehřejeme máslo, vložíme nakrájenou mrkev, nasekanou cibuli a podusíme, průběžně promícháváme 3-4 minuty (nebo do změknutí).
  • 4
    Přidáme fazole, petržel, tymián, bobkový list a dost vody, aby fazole byly zalité. Přivedeme k varu, přikryjeme a vaříme mírně
  • 5
    1 hodinu nebo až jsou fazole měkké, ale ne rozvařené.
  • 6
    Fazolovou směs scedíme a tekutinu uchováme. Jednu třetinu směsi rozmixujeme.
  • 7
    Vmícháme kaši zpět do směsi a přidáme trochu tekutiny z fazolí, aby měla hustotu omáčky. Osolíme a opepříme. Mírně ohřejeme, posypeme petrželkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.