Řecké karbanátky z jiker
45 min.

Ingredience
- 170gramůKapří jikry
- 2kusyBrambory vařené
- 1kusCibule
- 1lžičkaMáta
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
53 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a propláchnuté jikry povaříme 10 minut ve vodě, scedíme a rozmixujeme.
- 2Přidáme uvařené, rozmačkané brambory, oloupanou, nastrouhanou cibuli, nasekanou petrželku a mátu. Osolíme, opepříme a vše dobře prohněteme.
- 3Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je v hladké mouce a smažíme zprudka na rozpáleném oleji na pánvi po obou stranách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.