Řecké kuře
30 min.
Ingredience
- 1decilitrVíno bílé
- 3stroužkyČesnek
- 4lžíceKoření grilovací
- 250gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1kilogramKuřecí prsa
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžíceOmáčka sójová
- 3decilitryVývar drůbeží
- 200gramůŽampiony - sterilované
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
25 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Poté ho v misce smícháme s grilovacím kořením, sójovou omáčkou, bílým vínem a olivovým olejem.
- 2Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na proužky, vložíme je do misky s marinádou a necháme alespoň 1 hodinu v chladu odležet.
- 3Ve větší pánvi rozehřejeme máslo a za stálého míchání v něm opečeme ze všech stran kousky masa dozlatova. Do pánve přilijeme kuřecí vývar s polovinou marinády a přivedeme ho k varu. Přidáme okapané žampiony a kukuřici, promícháme a vaříme přibližně 10 minut. Směs v pánvi zaprášíme moukou a za stálého míchání omáčku zahustíme. Dochutíme pepřem a solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.