Řecké plněné papriky
90 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 20mililitrůOlej olivový
- 250gramůRýže loupaná
- 150gramůCibulka jarní
- 3gramyMáta
- 120gramůRajčata
- 5gramůSůl
- 20gramůKopr čerstvý
- 20gramůPetržel kudrnka
- 5gramůPepř černý mletý
- 12kusůPaprika zelená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na 2 lžících rozehřátého oleje. Přimícháme propláchnutou a dobře okapanou rýži. Opékáme 10 minut.
- 2Jarní cibule očistíme a nadrobno nasekáme. Bylinky opláchneme, vodu setřepeme a na jemno nasekáme. Přimícháme k rýži a podusíme.
- 3Rajčata 30 sekund spaříme ve vroucí vodě, sloupneme a nadrobno nasekáme. Přimícháme k rýži a zvolna dusíme. Jakmile rýže tekutinu vstřebá, směs osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200 °C.
- 4Vršek omytých paprik odkrojíme jako víčko, vnitřek očistíme a naplníme směsí rýže. Poskládáme do vymazané zapékací nádoby a pečeme asi 1 hodinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.