Řecké telecí závitky
40 min.
Ingredience
- 0,5kilogramTelecí kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůOlivy černé
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1špetkaMajoránka
- 3kusyRajčata
- 200gramůSýr krémový
- 2decilitryVíno bílé
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
26 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso rozkrájíme na 4 řízky, omyjeme je a osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme.
- 2Olivy vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželku opláchneme vodou a nasekáme najemno. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky.
- 3V míse rozmačkáme sýr a smícháme ho s petrželkou a olivami, dochutíme majoránkou a rozetřeme na jednu stranu řízků. Plátky masa pevně zavineme a zajistíme proti rozevření párátky.
- 4Ve velké pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm krátce osmažíme ze všech stran. Pak přilijeme víno, přidáme nakrájená rajčata, promícháme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni 25 minut. Během dušení občas promícháme a v případě potřeby podléváme vínem. Když jsou závitky měkké, dáme je na servírovací talíře, omáčku ještě dochutíme pepřem a solí a nalijeme ji k závitkům.
- 5Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.